Saturday September 10th
Criterium Racing, Festival and Live Music at Bailey Park
The Winston-Salem Cycling Classic course has become known for its challenging route that loops up and around Bailey Park, offering some of the most exciting bike racing in the country.
Watch pros and amateurs compete all day and take in the extra entertainment at the festival in Bailey Park all afternoon.
We’ll have plenty of food trucks and a beer garden too so plan to spend the day.
Then, stick around for our FREE (yes, FREE) concert into the night!
We’re taking it up a notch with the racing this year too! We’ll be adding some excitement to our legendary WS Cycling Classic course this year, starting and ending on the Vine Street hill! Our VIP area will move into that section as well, providing great views of new racing dynamics and opening up all of Bailey Park for our festival.
Amateur Criterium Racing: 8:00 AM – 3:45 PM.
Professional Criterium Racing: 4:00 PM – 8:15 PM
Schedule subject to change.
Weather Advisory: We will race rain or shine. Due to the threat of inclement weather, race registration will be located inside the Allegacy Credit Union branch at Patterson and 5th.
Course 1: https://ridewithgps.com/routes/39158196
Course 2: https://ridewithgps.com/routes/39158174/C
|Category||Distance||Start Time||End Time||Total Payout||Entry Fee (1)|
|Juniors (10-14)||30 Minutes||8:00 AM||8:30 AM||Medals / 3||$15|
|Junior (15-16 Cat 4/ Novice)||30 Minutes||8:00 AM||8:30 AM||Medals / 3||$15|
|Men Cat 4/ Novice||30 Minutes||8:40 AM||9:10 AM||$250 / 3||$25|
|Master’s 55+||30 Minutes||9:20 AM||9:50 AM||$300 / 3||$35|
|Master’s 45+||30 Minutes||10:00 AM||10:30 AM||$300 / 3||$35|
|Women Cat 4/ Novice||30 Minutes||10:40 AM||11:10 AM||$250 / 3||$25|
|Course Closed (Reset)||40 Minutes||11:10 AM||11:50 AM|
|Master’s 35+||40 Minutes||11:55 AM||12:35 PM||$300 / 3||$35|
|Juniors (15-16 Cat 1-4)|
|40 Minutes||12:50 PM||1:30 PM||$1,000 / 10|
|Women Cat 3/4||40 Minutes||1:45 PM||2:25 PM||$300 / 3||$35|
|Women Cat 1/2||40 Minutes||1:45 PM||2:25 PM||$400 / 3||$35|
|Men Cat 3/4||45 Minutes||2:40 PM||3:25 PM||$300 / 3||$35|
|Men Cat 2/3||45 Minutes||3:40 PM||4:25 PM||$400 / 3||$35|
|Pro Women Cat 1/2||60 Minutes||5:00 PM||6:00 PM||$12,500 / 25 (2)||$0|
|Pro Men Cat 1/2||75 Minutes||6:30 PM||7:45 PM||$12,500 / 25 (3)||$0|
(2) Courtesy of Novant Health Women’s Health
(3) Courtesy of Riazzi Rhyne & Swaim Investment Group
Free Live Music
6:00 PM – 11:00 PM
With help from our friends at Lidl, this year’s concert is free and open to the public all night long! And we’re bringing back one of our favorites this year – Better than Ezra!
Weather Advisory: We will race, ride and rock & roll – rain or shine. In the event of lightning, we will delay 30 minutes from the last lightning strike, then resume the show. Umbrellas are welcome, but tents are not allowed.